ZWANGERFIT®

Zwanger FitWil je tijdens je zwangerschap graag gezond en fit blijven?

En na de bevalling weer snel actief zijn? Dit onder deskundige begeleiding van een speciaal opgeleide fysiotherapeut? Dan is Zwangerfit® wat voor jou!

Fitheid, conditie en spierkracht
Zwangerfit ® is een actieve, eigentijdse cursus voor zwangere vrouwen en vrouwen die net zijn bevallen. De fysiotherapeut kan jou door de specifieke deskundigheid tijdens je zwangerschap en de periode erna optimaal begeleiden. Al vanaf de zestiende week van je zwangerschap tot aan de bevalling kun je meedoen.

Voordeel hiervan is dat je fitheid, conditie en spierkracht op niveau blijven. Bovendien train je dan al vroeg in de zwangerschap preventief de rug-, buik- en bekkenbodemspieren. Daarnaast kan de fysiotherapeut zwangerschapsgerelateerde problemen op het gebied van houding en beweging signaleren en eventueel behandelen. Vier tot zes weken na de bevalling kun je weer deelnemen aan de cursus en opbouwen tot je eigen niveau en/of sport van vóór de bevalling.

Opzet cursus
De Zwangerfit ®lessen bestaan uit wekelijks actieve groepslessen van ruim een uur. Daarnaast zijn er theorielessen. Iedere vrouw die zich aanmeld voor en na de bevalling krijgt eerst een intake. Tijdens de intake wordt gekeken naar je huidige gezondheidssituatie en conditie, zodat er een programma kan worden gemaakt, dat aansluit op jouw niveau en jouw wensen. De trainingslessen zijn actieve lessen gericht op conditieverbetering, houding, til-, rug en bekkenstabiliteit, met speciale aandacht voor bekkenbodemspieren. Er wordt afgesloten met ontspannings- en ademhalingsoefeningen.

In de theorielessen wordt informatie gegeven over alle onderwerpen die betrekking hebben op de zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling. Na de bevalling is er een keer een terugkomochtend waarin er onder andere aandacht is voor babymassage en de ontwikkeling van je kindje.

Organisatie
De cursus wordt gegeven in de fitnesszaal waar gebruik gemaakt wordt van verschillende fitnessapparatuur, oefenmateriaal en muziek. Er wordt getraind in groepsverband met zwangere of net bevallen vrouwen bij elkaar. Dit alls onder begeleiding van de zwangerfit docente.  

Lestijden:
Dinsdagavond (tijden in overleg)
Training: 18.45- 19.45 (voor bevalling)
Training: 20.00- 21.00 (na bevalling)
Theorie: deels in en na de les
Intake: op afspraak

Tarieven:
Sommige zorgsverzeekraars geven een vergoeding voor Zwangerfit lessen. Dit dien je zelf na te vragen bij je zorgverzekeraar.                              
Zwangerfit®les          € 15,00
Fit na de bevalling      € 10,00
Pakket 16 lessen           
(10 voor, 6 na)          € 200,00

Bij vervolg van training in het Bodde Bouman Sportcentrum betaal je geen inschrijfgeld.
Meer informatie bij de gespecialiseerde Zwangerfit® fysiotherapeut: Jelly Visser